Close Cookie Preference Manager
Ustawienia cookies
Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych.
Konieczne (Zawsze aktywne)
Pliki cookie wymagane do włączenia podstawowej funkcjonalności witryny.
Made by Flinch 77
Oops! Something went wrong while submitting the form.
MENU
Wszystkie restauracje

Jasna Sprawa

O latach 20' i 30' minionego wieku mówi się „złota epoka Warszawy”. I do tej złotej epoki magicznie przenosi nas Jasna Sprawa. W tamtych czasach kulinarna odwaga i kreatywność była w stolicy na topie, o czym mogli się przekonywać birbanci tamtych lat – choćby Hanka Ordonówna czy Mieczysław Fogg. Dziś Ty możesz przekonać się jak w międzywojniu dogadzano sobie gastronomicznie w Warszawie. Przywitaj się z serwowanym tu mazurskim sandaczem, tatarem wołowym z marynowanymi borowikami czy pieczoną kaszanką. Poznaj swojskie choć często zapomniane produkty. Odkryj to wszystko w nowym wydaniu i podaniu, bo prezentacja w Jasnej Sprawie też ma być prima sort.

Pierogi ze szpinakiem

Farsz szpinakowy, śmietana i parmezan

Żebro wieprzowe

Długo pieczone żebro wieprzowe w sosie Barbecue, z pieczonym ziemniakiem, kukurydzą w maśle i surówką coleslaw

Lunch dnia

Zobacz na stories