O latach 20' i 30' minionego wieku mówi się „złota epoka Warszawy”. I do tej złotej epoki magicznie przenosi nas Jasna Sprawa. W tamtych czasach kulinarna odwaga i kreatywność była w stolicy na topie, o czym mogli się przekonywać birbanci tamtych lat – choćby Hanka Ordonówna czy Mieczysław Fogg. Dziś Ty możesz przekonać się jak w międzywojniu dogadzano sobie gastronomicznie w Warszawie. Przywitaj się z serwowanym tu mazurskim sandaczem, tatarem wołowym z marynowanymi borowikami czy pieczoną kaszanką. Poznaj swojskie choć często zapomniane produkty. Odkryj to wszystko w nowym wydaniu i podaniu, bo prezentacja w Jasnej Sprawie też ma być prima sort.
Pierogi ze szpinakiem
Farsz szpinakowy, śmietana i parmezan
Żebro wieprzowe
Długo pieczone żebro wieprzowe w sosie Barbecue, z pieczonym ziemniakiem, kukurydzą w maśle i surówką coleslaw